Министър Ангелкова: Обявяваме старт на вторите Годишни награди в туризма

От днес стартира състезанието за вторите Годишните награди в туризма. Това заяви министър Николина Ангелкова при посещението си в Античния тракийски град „Кабиле“ заедно с кмета на община Ямбол Георги Славов. „Миналата година Националният археологически резерват спечели наградата за 2016 г. в категорията „Изборът на българите“, затова за мен е чест и особено удоволствие да Ви информирам точно тук за старта на тазгодишния конкурс“, допълни още министърът.

„Използвам повода на днешната ни среща и да призова всички общини и туристическия бранш да участвате активно в Годишни награди в сферата на туризма 2017, които Министерството организира в 16 категории. Това е добър начин да представите резултатите, които сте постигнали през миналата година, а и не само“, заяви Ангелкова.  Тя подчерта, че срокът за подаване на документи е до 15 октомври и всеки, който желае да вземе участие в подбора,  може да подаде кандидатурата си. „Достатъчно е да отворите сайта www.tourismawards.bg  и ще намерите подробна информация за провеждането на конкурса и начина на кандидатстване. Спечелилите участници ще бъдат обявени на тържествена церемония през  месец декември 2017 г.“, допълни министърът.

„Бих искала да благодаря на представителите на местната власт, и лично на кмета на Ямбол г-н Георги Славов, за активната позиция и за усилията, които полагате за превръщането на България в предпочитана и конкурентна туристическа дестинация“, подчерта министър Ангелкова. И добави, че годишните награди в туризма са точният стимул, който активира сектора да се развива и съревновава. „По този начин ние предоставяме на българските и чуждестранните туристи не само още по-добър и качествен, но и по-конкурентен туристически продукт“, каза още тя.

 

Информация за конкурса Годишни награди в туризма 2017 г.

И тази година кандидатурите за Годишните награди в туризма ще се подават онлайн на платформата www.tourismawards.bg, където са описани всички условия, на които е необходимо да отговарят участниците.

Категории, за които може да се подават заявления за участие са вече познатите 16, които са както следва:

 1. „Туристическа атракция/обект“;
 2. „Туристическо събитие“;
 3. „Духът на България“;
 4. „Специализиран туризъм“;
 5. „Туристическа дестинация“;
 6. „Иновации“;
 7. „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в печатна медия“;
 8.  „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в онлайн медия“;
 9.  „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в интернет блог“;
 10.  „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в радио“;
 11.  „Журналистически материал на тема туризъм в България за 2017 г. в телевизия“;
 12. „Община на 2017 г. за планински туризъм“;
 13. „Община на 2017 г. за морски туризъм“;
 14. „Община на 2017 г. за балнео и СПА туризъм“;
 15. „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“;
 16. „Изборът на българите”

Официални медийни партньори на инициативата са в. “24 часа”, Дарик радио, радио Фокус и ИА „Фокус“.

Повече информация и пълните условия за участие може да откриете на: www.tourismawards.bg.