Онлайн гласуването за шестите Годишни награди в туризма – 2021 ще приключи на 22 ноември в полунощ

На 22 ноември в 23:59 часа приключва електронното гласуване за шестите Годишни награди в туризма – 2021. Онлайн вотът в надпреварата ще продължи до днес в полунощ.

Стартът на гласуването бе даден на 13 ноември и то определя носителите на наградите във всяка от 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Тазгодишното издание на състезанието е изключително оспорвано и стотици потребители вече подкрепиха фаворитите си. Отчита се сериозен интерес както от желаещите да дадат вота си и да определят носителите на призовете, така и от участниците в конкурса. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза и се състезават за награди, са над 60, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Онлайн гласуването протича при завишен контрол, за да се минимизират възможности за промяна на електронния вот. Експерти следят да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Подобни действия биха повлияли негативно на съответния кандидат, като могат да доведат и до неговото дисквалифициране, отчитат се своевременно и се предприемат мерки за неутрализиране на опитите за нерегламентирано влияние.