Остава един ден за онлайн гласуването за третите Годишни награди в туризма, връчвани от Министерството на туризма

Вотът се спира точно в 24 часа на 5 декември 2018 г., церемонията по награждаване е на 11 декември вечерта в София

Остава един ден до края на онлайн гласуването за третите Годишни награди в туризма, които се връчват от Министерството на туризма. Електронният вот ще определи победителите в 16-те категории и ще бъде прекратен на 5 декември 2018 г. точно в 24:00 часа. Всеки може да гласува еднократно за един участник в една категория, като се отчита едно гласуване от всеки IP адрес, но може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

В надпревара за приза във всички категории се състезават 125 участници, който бяха определени за финалисти от общо 132 кандидатури, получени в Министерството на туризма.

Призовете се връчват за трета поредна година, целта е да бъдат отличени усилията на общините, туристическия бизнес и медиите и откроени постиженията им през годината. Електронното гласуване се следи стриктно за спазване на правилата и честността на вота. Експерти следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове, непрекъснатият контрол ще продължи до последната минута на надпреварата. Всякакви опити за нерегламентиран вот ще повлияят негативно на класирането на съответния кандидат, тъй като неправомерно генерирани гласове ще бъдат отнети.

Подобния действия влияят негативно на имиджа и класирането на всеки участник, но също така рефлектират върху авторитета на инициативата, дейността на министерството и на целия туристически сектор.  Както и в предишните два конкурса за годишните награди гласове се приемат за категориите: „Туристическа атракция/обект“; „Туристическо събитие“; „Духът на България“; „Специализиран туризъм“; „Туристическа дестинация“; „Иновация“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“; „Община за планински туризъм“; „Община за морски туризъм“; „Община за балнео- и СПА туризъм“; „Община за културно-исторически туризъм“. Победителят в 16-ата категория – Голямата награда „Изборът на българите”, се определя според гласовете за обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в туризма.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 11 декември 2018 г. в София.

Всички участници са поканени за събитието.