Специализиран туризъм

Гласуването приключи.

Гласувайте за Специализиран туризъм за 2022 г.

  • Фестивал "Дефиле на младото вино" - Съвет по туризъм – Пловдив (31%, 991 Гласове)
  • Морско приключение до остров Света Анастасия и Ченгене скеле – Бургас (28%, 912 Гласове)
  • Община Лесичово (18%, 562 Гласове)
  • Меди Спа центъра на Хотел Грифид Енканто Бийч – Златни Пясъци (10%, 328 Гласове)
  • Община Чирпан (5%, 157 Гласове)
  • Фестивал Дефиле "Вино и гурме" - Съвет по туризъм – Пловдив (5%, 155 Гласове)
  • Български съюз по балнеология и СПА туризъм – БУБСПА (2%, 55 Гласове)
  • Царски хотел Бей Хаус – Велико Търново (2%, 49 Гласове)

Общо гласували: 3 209

Зареждане ... Зареждане ...

Община Чирпан

В община Чирпан през 2022 се проведоха три значими международни събития с туристическа насоченост. Международен Туристическо-икономически форум в Мидалидаре естейт, с. Могилово, Международния фестивал на лавандулата, Мидалидаре рок в долината на виното“ в с. Могилово.

Царски хотел Бей Хаус – Велико Търново

Бей Хаус е луксозна марка и петзвезден хотел в Стария град на Велико Търново, която обслужва клиенти, търсещи максимален комфорт и стил. С храна, създадена от известния шеф Ивайло от телевизионното шоу Hell’s Kitchen България, нашата кухня е оазис за любителите на гастрономията и пътешествениците. Подобно на нашия ресторант, турска баня е първата по рода си във Велико Търново. Имотът действа като жив музей, който разказва историята на царското семейство на Третото българско царство.

Български съюз по балнеология и СПА туризъм – БУБСПА

Български съюз по балнеология и СПА туризъм е неправителствена организация, продуктово туристическо сдружение, представляващо обединените интереси на 60 юридически лица – собственици и инвеститори на повече от 100 от най-големите Медикъл/СПА и СПА хотелски комплекси в България. Член на Европейската СПА асоциация. Членове са и общините, развиващи балнео и СПА туризъм на територията си: Велинград, Кюстендил, Разлог, Самоков, Сандански, Сапарева баня, Стрелча, Хисаря, Чепеларе.

Морско приключение до остров Света Анастасия и Ченгене скеле – Бургас

Да изживееш лятото, пътешествайки с кораб – това е част от дългосрочна стратегия за развитие на специализиран морски туризъм. През 2021 г. община Бургас се сдоби и с втория си туристически кораб – „Бургус“ – чисто нов модерен еко-катамаран. Заедно с кораба „Анастасия“ те обслужват туристически маршрути в Бургаския залив – до остров Света Анастасия и КТК „Ченгене скеле“. Този начин за комбиниран маршрут в залива позволява туристите да получат един качествен и уникален продукт в рамките на своята ваканция.

Фестивал „Дефиле на младото вино“ – Съвет по туризъм – Пловдив

„Дефиле на младото вино“ се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, винопроизводителите и институции, свързани с културата и изкуството в града. По традиция фестивала се провежда всяка година през последния уикенд на месец ноември.

Фестивал Дефиле „Вино и гурме“ – Съвет по туризъм – Пловдив

Фестивал Дефиле „Вино и гурме“ се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив. Празникът Дефиле „Вино и гурме“ е естествено продължение на утвърдения фестивал „Дефиле на младото вино“. Събитието популяризира българското вино и кухня, и развива винения, кулинарния и културен туризъм чрез провеждане на дегустации на вина и ястия през първия уикенд на месец май То се провежда на територията на Стария град в Пловдив.

Община Лесичово

Ежегодно в културния календар на община Лесичово задължително присъства отбелязване на Сирни заговезни или Дервишовден. Гости от цяла България, както и от чужбина идват в Лесичово, за да се насладят на невероятните костюми и разиграване на обичая на Дервишите. С многобройни награди и отличия през 2014 година Лесичовските дервиши са вписани и в програмата на ЮНЕСКО „Живи човешки съкровища“ като част от нематериалното културно наследство на Р.България.

Меди Спа центъра на Хотел Грифид Енканто Бийч – Златни Пясъци

В Меди Спа центъра Енканто Бийч са създадени програми с грижа както за тялото, така и за вътрешната хармония, подходящи за всеки, който усеща нуждата да се погрижи за себе си или вече е дал приоритет на грижата за здравето си и го е превърнал в начин на живот.